Punčochy vánoční

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Mouka polohrubá
  • 100 g Cukr moučkový
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Med včelí
  • 7 polévková lžíce Mandle
  • 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 50.9 mg
  • Draslík 351.3 mg
  • Vláknina 8996.8 mg
  • Vitamín A 8996.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme med, sůl, máslo, cukr, vejce, skořici, kakao, mandle, hřebíček a vše rozmixujeme mixérem. Smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva, pomalu přidáváme do mísy a mícháme.

  • 2

    Poté těsto uhněteme ještě rukama, zabalíme do fólie a necháme odpočinout 2 hodiny v lednici.

  • 3

    Na pomoučněném vále vyválíme 5 mm silný plát. Vyřízneme z kartonu obrys punčochy, položíme ho na těsto a vykrajujeme jednu punčochu za druhou. Ze zbytků těsta vyválíme další plát a opět vykrajujeme punčochy.

  • 4

    Pečícím papírem vyložíme plech na pečení, dáme na něj punčochy a v předehřáté troubě pečeme 15 minut. Poté je necháme vychladnout.

  • 5

    Punčochy můžeme potřít polevou z moučkového cukru a citronu, kterou jsme ušlehali do bíla.

Komentáře k receptu