Máslové věnečky s mandlemi po švédsky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 127.3 mg
 - Draslík 8.3 mg
 - Vláknina 1417.5 mg
 - Vitamín A 1417.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Budeme potřebovat hladké formičky ve tvaru věnečků. Vytřeme je máslem a odložíme zatím do chladničky.
 - 
                                2
200 g loupaných mandlí pokrájíme nebo posekáme nadrobno, odložíme do misky. Dalších 100 g loupaných mandlí jemně pomeleme, odložíme do druhé misky. V další větší míse vyšleháme změklé máslo s cukrem i vanilkovým cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky, mleté mandle a hladkou mouku. Těsto důkladně promícháme, dno formiček vysypeme pokrájenými mandlemi. Vzniklý krém vložíme do cukrářského sáčku s hladkou hubičkou a krém nastříkáme rovnoměrně do formiček. Položíme je na plech, pečeme v předehřáté troubě při 175 - 190°C přibližně 15 až 20 minut (do zlatova).
 - 
                                3
Po vychladnutí věnečky opatrně vyklepneme, rozložíme na mísu a podáváme.