Velikonoční krém tří chutí
Suroviny
- 50 g Cukr krupice
 - 60 g Čokoláda hořká
 - 250 ml Mléko plnotučné
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.5 kávová lžička Káva instantní
 - 3 ks Želatina plátková
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Vanilkový lusk
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Cappuccino instantní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 40 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 414 mg
 - Draslík 73.8 mg
 - Vláknina 60 mg
 - Vitamín A 60 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 388.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci svaříme mléko s dření z vanilkového lusku i s luskem, poté odstavíme. Plátky želatiny namočíme podle návodu.
 - 
                                2
Ve vodní lázni ušleháme do pěny vejce, žloutky a cukr. Vanilkové mléko bez lusku zašleháme do vaječné směsi, přimícháme i přecezenou želatinu. Hotový krém odstavíme a rozdělíme do tří nádob. Jednu část krému ochutíme capupuccinem v prášku, druhou část instatní kávou, kterou jsme rozpustili ve dvou lžících horké vody a třetí díl necháme vanilkový. Krémy necháme vychladit.
 - 
                                3
Do tuhnoucích krémů zamícháme na čtyři části rozdělenou smetanu (jeden díl si necháme na ozdobení), kterou jsme ušlehali dopevna.
 - 
                                4
Krémy rovnoměrně rozdělíme do čtyř pohárů, jejich barevné vrstvení skládáme podle vlastní fantazie. Poháry necháme v chladničce zcela vychladit. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a čokoládou nastrouhanou nahrubo.