Pečená uzená krkovice v hořčičné krustě
Suroviny
- 120 g Ředkvička
 - 800 g Uzená vepřová krkovička
 - 150 ml Voda pitná
 - 150 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 kávová lžička Hořčice kremžská
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Bujón hovězí
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 kg Brambory
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 4 polévková lžíce Ocet vinný
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 846 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 659 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 148.2 mg
 - Draslík 948.6 mg
 - Vláknina 11183.5 mg
 - Vitamín A 11183.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce rozšleháme žloutky s hořčicí, pepřem a jemně nasekanou petrželovou natí. Ve vodě uvaříme hovězí bujón. Brambory vaříme ve slupce, slijeme, necháme prochladnout, nakrájíme na kolečka a v míse přelijeme teplým vývarem. Ředkvičky očistíme, pokrájíme na kolečka, petrželovou nať jemně rozsekáme. Smícháme s olejem ocet, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Uzenou krkovici potřeme žloutkovou směsí, vložíme do pekáče se 150 ml vody a v troubě, předehřáté na 200°C, pečeme zhruba 50 minut. Během pečení podléváme výpekem, podle potřeby přilijeme vroucí vodu.
 - 
                                3
Mezitím připravíme bramborový salát. K bramborám, přelitým vývarem, přimícháme ředkvičky, petrželovou nať a přelijeme octovou zálivkou.
 - 
                                4
Upečené maso krájíme na plátky, podáváme s bramborovým salátem.