Smažená kotleta s bramborovým salátem a paprikovou omáčkou
Suroviny
- 250 g Brambory
 - 80 g Ředkvička
 - 400 ml Voda pitná
 - 50 ml Voda pitná
 - 1 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 0.5 ks Paprika zelená
 - 1 ks Vepřové kotlety
 - 0.5 ks Cibule červená
 - 0.125 ks Bujón zeleninový
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 polévková lžíce Marmeláda meruňková
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.5 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 790 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 69 mg
 - Draslík 1668.7 mg
 - Vláknina 19795 mg
 - Vitamín A 19795 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 105.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, necháme zchladnout, poté oloupeme a nakrájíme na plátky. V 50 ml vody vaříme pět minut 1/8 ks zeleninového bujónu. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, pažitku a petrželovou nať jemně nasekáme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky a promícháme s rozšlehanou marmeládou. Kotletu lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Smícháme bylinky s cibulí, zeleninovým vývarem, olejem, octem, hořčicí, solí a pepřem, dobře promícháme. Plátky brambor vložíme do mísy spolu s ředkvičkami, přelijeme bylinkovou zálivkou a promícháme.
 - 
                                3
Kotletu osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji.
 - 
                                4
Kotletu podáváme s bramborovým salátem a paprikovou omáčkou.