Ragú z vařených vajec
Suroviny
- 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 250 g Rajčata
 - 110 g Máslo čerstvé
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 10 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 0.25 ks Bujón zeleninový
 - 1.25 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Křen
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 257 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 572.1 mg
 - Draslík 480.8 mg
 - Vláknina 3172.1 mg
 - Vitamín A 3172.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V jednom litru vody uvaříme vejce natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme a rozpůlíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné žampiony rozkrájíme na čtvrtky, rajčata rozpůlíme, pažitku nasekáme najemno, křen nastrouháme a smícháme s citronovou šťávou. V 250 ml vody pět minut vaříme zeleninový bujón. Na 60 g másla zpěníme cibuli, přidáme žampiony a na mírném plameni za stálého míchání asi čtyři minuty smažíme. Poté vmícháme rajčata a podusíme.
 - 
                                2
Z 50 g másla a 30 g mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu, vývar, osolíme, opepříme a alespoň deset minut povaříme na mírném plameni. Poté vmícháme křen, přidáme půlky vajec, žampionovou směs a necháme prohřát, ale nevaříme.
 - 
                                3
Podáváme posypané pažitkou.