Řecká baklava
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 796 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 35.6 mg
 - Draslík 185.9 mg
 - Vláknina 10086.2 mg
 - Vitamín A 10086.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Náplň: Do misky vysypeme cukr, skořicí a pomleté ořechy, pokapeme vymačkanou citrónovou šťávou, vše dobře promícháme a rozdělíme na tři části. V pánvičce rozpustíme máslo, kterým vymažeme plech.
 - 
                                2
Sirup: Do kastrůlku dáme cukr, vodu, skořici, skořicový cukr, med, vymačkanou pomerančovou šťávu a na mírném ohni uvaříme hustější sirup.
 - 
                                3
Plech vyložíme prvním plátem listového těsta, potřeme ho rozpuštěným máslem, na které položíme první část náplně, na ni listové těsto, potřeme ho máslem a tak pokračujeme do skončení náplně a každý plát listového těsta potíráme máslem. Poslední vrchní plát těsta potřeme máslem, pokapeme vodou, nařízneme na tři díly po délce. Připravený plech s baklavou dáme do předehřáté trouby, kde ji pečeme při 200stupňové teplotě 150 minut.
 - 
                                4
Upečenou baklavu vytáhneme z trouby, přelijeme připraveným sirupem, necháme vychladnout a nakrájíme na čtverce.