Pomerančové rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 55 g Mandle plátky
  • 400 g Rýže Arborio
  • 450 ml Džus pomerančový
  • 150 ml Víno bílé
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 298.6 mg
  • Vláknina 6201.7 mg
  • Vitamín A 6201.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo s cukrem a nastrouhanou kůrou dobře promícháme a zahříváme, dokud směs nezačne bublat, přidáme propláchnutou rýži, promícháme a vaříme 2 minuty.

  • 2

    Přilijeme bílé víno a důkladně promícháme, aby rýže vstřebala tekutinu. Přidáme 150 ml pomerančového džusu, přivedeme k varu a mícháme. Když se tekutina vstřebá, přilijeme trochu džusu a pokračujeme ve vaření tak dlouho, dokud rýže nezměkne.

  • 3

    Vmícháme dílky pomeranče, citronovou a limetkovou šťávu, třtinový cukr a posypeme mandlovými plátky.

Komentáře k receptu