Čínské závitky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 500 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Zázvor
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • 3 polévková lžíce Sójová omáčka
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2.1 mg
  • Vláknina 12546.7 mg
  • Vitamín A 12546.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobné kousky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso orestujeme. Přidáme zeleninou směs a společně restujeme. Směs okořeníme solí, pepřem, zázvorem, skořicí a sójovou omáčkou. V případě, že je směs moc řídká, zahustíme ji solamylem. Náplň by neměla téct, jinak nepůjdou závitky plnit a na pánvi budou prskat.

  • 3

    Stranou si v míse s vodou připravíme podle návodu rýžový papír. Ten je k dostání v každém supermarketu (v oddělení exotických potravin, někdy také u rýže).

  • 4

    Až papír změkne, naplníme jej lžící směsi, svineme do závitku a přeložíme konce, aby směs nemohla vytéct. Někdy je dobré použít dva papíry na sobě, aby směs dobře držela uvnitř.

  • 5

    Poté smažíme čínské závitky na rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu