Kuřecí vývar s játrovým svítkem
Suroviny
- 300 g Kuřecí drůbky
 - 150 g Zelenina kořenová
 - 50 g Pšeničná krupice
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.04 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 291 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 260.4 mg
 - Draslík 740 mg
 - Vláknina 24304.1 mg
 - Vitamín A 24304.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kuřecí drůbky (i kosti) bez jater vaříme asi 1,5 hodiny v osolené vodě spolu s celým pepřem. Potom přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a uvaříme do měkka.
 - 
                                2
Očištěná kuřecí játra rozmixujeme s vejcem, mlékem, krupicí, kořením a solí na hladkou hmotu. Vlijeme na olejem vymazanou pánev a zvolna opečeme po obou stranách. Opečený svítek nakrájíme na kostičky, vložíme do scezeného vývaru a 15 minut povaříme.
 - 
                                3
Do polévky přidáme nakrájené drůbky i zeleninu, každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.