Jihočeská nádivka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 389 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 198.4 mg
 - Draslík 98.3 mg
 - Vláknina 1467.2 mg
 - Vitamín A 1467.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 845.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mléce rozkvedláme vejce a přidáme na kostičky nakrájenou, vyškvařenou slaninu a na kousky nakrájené uzené a vepřové maso. Osolíme, okořeníme, přisypeme strouhanku a nasekanou petrželku.
 - 
                                2
Nádivku pečeme v tukem vymazaném a strouhankou vysypaném pekáči v horké troubě asi 45 minut.