Lososové kapsy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 311 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 182.2 mg
 - Draslík 268.1 mg
 - Vláknina 1746 mg
 - Vitamín A 1746 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Naporcovaného a osoleného lososa podusíme na másle 30 minut. Necháme vychladnout.
 - 
                                2
Mezitím vyšleháme 25 g másla s citronovou kůrou do pěny, přidáme 1 menší cibuli pokrájenou na jemné kostičky. Dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Listové těsto rozválíme na plát a rozdělíme do 12 stejně velkých čtverců. Ze dvou čtverců slepíme kapsu, do které vložíme jeden kousek lososa a zalijeme citronovým máslem. Nakonec celou kapsu uzavřeme. Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud nevytvoříme 6 kapes.
 - 
                                4
Všech 6 zabalených lososů přendáme na plech, pomažeme máslem a vložíme do předem vyhřáté touby. Pečeme na 190 stupňů Celsia 10 minut.
 - 
                                5
Nyní v hrnci přivedeme k varu rybí vývar. Vedle v misce vyšleháme žloutky. Do těch pomalu vmícháme horký vývar. Celou směs vrátíme do hrnce a přidáme sůl a pepř. Za stálého míchání prohřejeme, ale nevaříme. Prohříváme tak dlouho, dokud nezhoustne. Nakonec přilijeme mléko a vše promícháme.
 - 
                                6
Kapsy z lososa rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s omáčkou. Dozdobíme dle vlastní fantazie.