Hesenské řízky s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 570 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 118.5 mg
 - Draslík 725.3 mg
 - Vláknina 5725.5 mg
 - Vitamín A 5725.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řízky osušíme papírovou utěrkou, lehce naklepeme a potřeme jablečným octem. Hrozinky necháme změknout v jablečném víně. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme jádřinec. Čtvrtky jablek nakrájíme na tenké hranolky a smícháme s citronovou šťávou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné proužky. Troubu předehřejeme na 50°C (horkovzdušná trouba 40°C).
 - 
                                2
Pánev ohřejeme na středně velkém plameni a vložíme přepuštěné máslo. Řízky opět osušíme papírovou utěrkou, mírně osolíme a po každé straně smažíme asi 3 minuty. Řízky vyjmeme z pánve a udržujeme je teplé v předehřáté troubě.
 - 
                                3
Cibuli a jablka smažíme v omastku po řízcích asi 5 minut, až vše lehce zhnědne. Přilijeme jablečné víno s hrozinkami a necháme jednou přejít varem. Ochutíme solí a pepřem. Jablka a cibuli s omáčkou rozdělíme na řízky a servírujeme.