Řecký vinný řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 787 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 605 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 106.5 mg
 - Draslík 269.5 mg
 - Vláknina 7392.5 mg
 - Vitamín A 7392.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3797.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řízky osušíme a lehce naklepeme, nakrájíme na 3 cm velké kousky. Petržel omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kostičky. Kousky nakrájeného řízku osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
 - 
                                2
Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme vždy lžíci olivového oleje a kousky masa ve čtyřech porcích, necháme zhnědnout 2 minuty z každé strany na středně velkém až silném plameni, postavíme stranou. Na oleji necháme zhnědnout kostičky cibule a česneku, přidáme petržel a zředíme vínem. Okořeníme solí, pepřem a oreganem. Kousky řízku obalíme v omáčce, přidáme olivy a přikryté necháme na slabém plameni asi 20 minutu táhnout. Navrch nasypeme nalámaný sýr feta a servírujeme s bílým chlebem.