Pohankové maltagliati
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 793 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 92.4 mg
 - Vláknina 4362.5 mg
 - Vitamín A 4362.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky, soli a vody vypracujeme těsto. Hněteme ho 10 minut, aby bylo na závěr pevné a hladké. Necháme odpočinout 30 minut.
 - 
                                2
Mezitím rajčata spaříme, ochladíme je,oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na olivovém oleji osmažíme rozmáčknutý dílek česneku, vyjmeme ho a k oleji přidáme rajčata a tymián. Podusíme 10 minut a necháme odpočinout.
 - 
                                3
Z těsta vyválíme tenký plát. Maltagliati uděláme tak, že nejprve nakrájíme těsto na dlouhé proužky a ty pak na nepravidelné kosočtverce. Vaříme je v osolené vodě 5 minut. Scedíme je a smícháme s omáčkou. Podáváme ještě teplé, pokapané olivovým olejem a posypané nadrobno nasekanou petrželkou.