Houbová polévka s podmáslím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 188 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 58.7 mg
 - Draslík 673.5 mg
 - Vláknina 6196.8 mg
 - Vitamín A 6196.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby namočíme do 300 ml vody a necháme nabobtnat, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli jemně nakrájíme, vejce rozšleháme, do podmáslí zašleháme mouku.
 - 
                                2
Brambory vložíme do 500 ml vody, vsypeme kmín, lžičku soli a vaříme v silnostěnném hrnci, až jsou brambory poloměkké. Poté do nich zamícháme podmáslí, dobře promícháme a necháme brambory dovařit.
 - 
                                3
Mezitím na másle zpěníme cibuli, vlijeme na ni houby i s vodou a dusíme, až jsou houby měkké.
 - 
                                4
Když jsou houby měkké, vlijeme je do hrnce k uvařeným bramborám, přidáme rozšlehané vejce a mícháme, dokud se vejce nesrazí. Podle potřeby polévku dosolíme.