Kančí guláš kořeněný
Suroviny
- 300 g Cibule
 - 100 g Slanina vepřová
 - 150 g Sádlo škvařené
 - 100 g Chléb konzumní
 - 8 g Sůl
 - 3 g Tymián čerstvý
 - 3 g Pepř černý celý
 - 3 g Nové koření celé
 - 5 g Jalovec
 - 3 g Kmín celý
 - 3 g Koriandr celý
 - 2 g Bobkový list
 - 3 g Majoránka
 - 1000 g Kančí maso
 - 80 g Protlak rajčatový
 - 1200 ml Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 680 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 35.6 mg
 - Draslík 176.7 mg
 - Vláknina 5108.3 mg
 - Vitamín A 5108.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Prorostlejší kančí maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na kostičky, chlebovou střídku natrháme na malé kousíčky. Celý pepř, nové koření, tymián, jalovec, kmín, koriandr roztlučeme v hmoždíři.
 - 
                                2
V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu, trochu rozškvaříme, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova. Přiložíme kostky masa, osmahneme, promícháme a přisypeme koření z hmoždíře, přidáme rajčatový protlak, osolíme, krátce orestujeme, přidáme bobkový list, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Nakonec guláš okořeníme majoránkou, zahustíme kousky chleba, pár minut ještě povaříme a odstavíme.