Chalupářský pivní špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 547 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 143.1 mg
 - Draslík 175.3 mg
 - Vláknina 2650 mg
 - Vitamín A 2650 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kabanos a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu a uzený sýr na plátky.
 - 
                                2
V misce rozšleháme vajíčka s pivem.
 - 
                                3
Na grilovací jehlu střídavě napichujeme připravený kabanos, cibuli, slaninu a sýr. Vše na jehle k sobě těsně přimáčkneme, obalíme nejdříve v mouce, pak v rozšlehaných vajíčkách a nakonec ve strouhance.
 - 
                                4
Ve velké pánvi nebo ohnivzdorné míse, případně v pekáči, rozehřejeme olej a špízy na něm smažíme ze všech stran.