Polévka bramborová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 105 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 73.6 mg
 - Draslík 516 mg
 - Vláknina 6039.8 mg
 - Vitamín A 6039.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na kostičky nakrájíme brambory a dáme do hrnce. Zalijeme 1,5l vody a uvaříme.
 - 
                                2
Přecedíme a vodu z brambor přelijeme do jiného hrnce.
 - 
                                3
Dáme do ní zeleninový bujon a necháme rozpustit.
 - 
                                4
Promačkáme brambory, přidáme mléko, máslo a uděláme kaši. Vmícháme do vývaru s bujonem a přivedeme k varu.
 - 
                                5
Osolíme, opepříme a vmícháme vejce.
 - 
                                6
Povaříme a podáváme.