Šafránové kuře s rozinkami a oříšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 809 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 408 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 259.4 mg
 - Draslík 723.5 mg
 - Vláknina 2906.5 mg
 - Vitamín A 2906.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí kousky (nejlépe kuřecí stehna rozdělená na horní a dolní části) okořeníme solí a pepřem. Smažíme je 5 minut z každé strany na oleji. Poté je vytáhneme z pánve a dáme stranou.
 - 
                                2
V tuku, který pustili kuřata smažíme nakrájenou cibulku. Po třech minutách přidáme utřený česnek a šafrán. Povaříme 4 minuty.
 - 
                                3
Zalijeme sherry a 5 minut vaříme.
 - 
                                4
Poté vrátíme kuře, zalijeme vývarem, přidáme tymián a rozinky a přiklopíme. Vaříme 20 minut.
 - 
                                5
Poté odklopené vaříme 10 minut – šťáva by se měla zredukovat.
 - 
                                6
Oříšky osmažíme nasucho v pánvi.
 - 
                                7
Podáváme s rýží posypané oříšky a petrželkou.