Flíčky se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2054 kcal
 - Sacharidy 238 g
 - Tuky 105 g
 - Sodík 819 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 238 g
 - Cholesterol 97 mg
 - Draslík 20.8 mg
 - Vláknina 209 mg
 - Vitamín A 209 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme flíčky a zcedíme.
 - 
                                2
Rozdělíme na čtvrtky zelí a odstraníme vnější poškozené listy a košťál.
 - 
                                3
Nakrájíme nadrobno zelí a dáme na rozehřáté sádlo. Dobře promícháme a osolíme.
 - 
                                4
Přikryté upravujeme krátce na velmi mírném ohni, až pustí šťávu. Zelí se velmi snadno připálí.
 - 
                                5
Přidáme k zelí cukr, malé množství vody a doměkka dusíme.
 - 
                                6
Zelí lehce při této úpravě zhnědne.
 - 
                                7
K vydušenému zelí přidáme zcezené flíčky, přidáme mletý pepř, promícháme a prohřejeme.