Ořechové cukroví se skořící
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 730 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 93 g
 - Cholesterol 31.7 mg
 - Draslík 213 mg
 - Vláknina 11821 mg
 - Vitamín A 11821 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vlašské ořechy nastrouháme.
 - 
                                2
Mouku, máslo, cukr, strouhané ořechy a karobovou mouku vypracujeme s mletou skořicí a hřebíčkem do hladkého těsta, které necháme v lednici odpočinout alespoň 2 a půl hodiny.
 - 
                                3
Troubu necháme předehřát na 175°C, z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrájíme různé tvary, které naskládáme na tukem potřený plech. Vykrájené tvary pečeme v troubě asi 140 minut. Cukroví podáváme vychladlé, jako pohoštění.