Medové palačinky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 14 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 103.1 mg
- Draslík 196.6 mg
- Vláknina 3741.2 mg
- Vitamín A 3741.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 311.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mléko vlijeme do vhodné nádoby. Rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr, malou špetku soli. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše dohromady důkladně metlou prošleháme, aby v těstě nezůstaly hrudky. 
- 
                                2Pánev (nejlépe teflonovou) potřeme trochou oleje, rozpálíme a na rozpálený olej naběračkou vlijeme připravené těsto. Pánví zahýbeme do stran, aby se těsto rozlilo po celém dně. Na prudším ohni opečeme jednu stranu, potom obracečkou otočíme a dopečeme druhou stranu. V procesu pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta. 
- 
                                3Palačinky skládáme na sebe, pod pokličkou, aby vydržely teplé. 
- 
                                4Příprava náplně: citróny omyjeme, i s kůrou nakrájíme na tenké plátky. Med dáme do vhodné nádoby, vložíme do mikrovlnné trouby, kde ho rozpustíme a dobře zahřejeme. Do horkého medu vložíme plátky citrónu, necháme je nejméně 15 minut namáčet. Poté citróny vytáhneme, necháme okapat, nejlepší je, když je necháme vysušit do druhého dne. 
- 
                                5Teplé palačinky stočíme do rolády, poklademe podle porcí na talíře, každou polijeme horkým medem, ozdobíme plátkem citrónu a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        