Jarní salát se sýrovou zálivkou
Suroviny
- 150 g Zakysaná smetana
 - 150 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 1 ks Salát římský
 - 4 ks Žampiony čerstvé
 - 5 ks Ředkvička
 - 4 ks Rajčata
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 202 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 287.1 mg
 - Draslík 1341.6 mg
 - Vláknina 10550 mg
 - Vitamín A 10550 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý a osušený salát natrháme na kousky. Očištěné žampiony a ředkvičky nakrájíme na plátky. Vejce uvařená natvrdo oloupeme a pokrájíme na dílky, omytá rajčata rozčtvrtíme.
 - 
                                2
Sýr zbavíme kůry, rozkrájíme na kousky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme zakysanou smetanu, dobře rozmícháme, osolíme, opepříme, vmícháme hořčici, cayenský pepř a citronovou šťávu.
 - 
                                3
Kousky salátu, ředkvičky, žampiony a rajčata vložíme do salátové mísy, pokapeme sýrovou zálivkou a ozdobíme vejci. Nakonec salát posypeme nakrájenou pažitkou.