Lilky na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 498 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 797.8 mg
 - Vláknina 22330.5 mg
 - Vitamín A 22330.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky omyjeme, osušíme a neoloupané je dáme na 15 minut zapéct do rozehřáté trouby (můžeme použít i gril).
 - 
                                2
Zapečené lilky po vychladnutí oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a necháme "vypotit" 30 minut.
 - 
                                3
Po půl hodině lilky osušíme, pokapeme citronovou šťávou, obalíme v hladké mouce a na rozpáleném olivovém oleji je osmažíme z každé strany dozlatova.
 - 
                                4
Opečené lilky poskládáme na dno zapékací mísy, posypeme je drobně pokrájenou cibulí a zelenou petrželkou, zalijeme 2,5 dl bílého vína a v rozehřáté troubě je upečeme při 175°C.
 - 
                                5
Hotové lilky jsou měkké, bez šťávy.
 - 
                                6
Před podáváním je osolíme a pokapeme citronovou šťávou podle chuti.