Marinovaná makrela
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Celer bulvový
 - 3 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Citrony
 - 10 ks Makrela obecná
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 4 ks Česnek
 - 2 ks Paprika zelená
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 špetka Bobkový list
 - 0.4 dl Olej olivový
 - 1.5 dl Víno bílé
 - 1.5 dl Voda pitná
 - 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Sůl
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1457 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 226 g
 - Sodík 1020 mg
 - Bílkoviny 141 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 480 mg
 - Draslík 635.8 mg
 - Vláknina 15755.4 mg
 - Vitamín A 15755.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 107.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve připravíme marinádu. Cibuli, mrkev, celer, petržel a papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Do hrnce nalijeme 1,5 dl vody, 1.5 dl bílého vína, přidáme pokrájený česnek, bobkový list, všechnu pokrájenou zeleninu a pomalu vaříme pod pokličkou do změknutí zeleniny. Marinádu dochutíme solí, pepřem, pár kapkami citronové šťávy a drobně nakrájenou petrželovou natí.
 - 
                                3
Čerstvé makrely očistíme, omyjeme, dobře osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji je usmažíme z každé strany do zlatohněda.
 - 
                                4
Usmažené makrely položíme do mísy, zalijeme marinádou a necháme v chladničce 1 hodinu odležet.
 - 
                                5
Až potom je servírujeme na talíři, obložené čerstvou zeleninou.