Kapustová polévka s liškami
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 100 g Cibule
 - 80 g Lišky čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Bobkový list
 - 1.4 l Voda pitná
 - 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 116 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 87 g
 - Sodík 272 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0.5 mg
 - Draslík 589.3 mg
 - Vláknina 10460.8 mg
 - Vitamín A 10460.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme čerstvou kapustu a nakrájíme ji na tenké nudličky. Očistíme a omyjeme lišky, osušíme je a velké nakrájíme na plátky, malé plodnice necháme celé. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Omyjeme a oloupeme brambory s mrkví, brambory pokrájíme na kostky, mrkev na plátky.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme nudličky kapusty, mrkev, kmín, celý pepř, bobkový list a promícháme. Krátce podusíme, poprášíme hladkou moukou, sladkou paprikou a znovu promícháme. Po 3-4 minutách přilijeme horkou vodu, doložíme brambory, hříbky, sůl a pomalu vaříme 20-25 minut doměkka. Ke konci vaření polévku dochutíme několika kapkami koření Maggi a odstavíme z plotny.