Kvašený sirup z rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
 - Sacharidy 178 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 178 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 553 mg
 - Vláknina 17200 mg
 - Vitamín A 17200 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 82 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybíz přebereme, otrháme ze stopek, propláchneme pod tekoucí vodou a vylisujeme. Odložíme a necháme při pokojové teplotě 2 dny kvasit. Poté scedíme přes plátno do kastrolu, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu.
 - 
                                2
Přisypeme kyselinu citronovou a ihned odstavíme ze sporáku. Znovu scedíme přes plátno a rozlijeme do ohřátých lahví. Důkladně uzavřeme a uložíme na temném a studeném místě.