Čerstvé višně naložené v rumu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1086 kcal
 - Sacharidy 139 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 139 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 435.9 mg
 - Vláknina 8000 mg
 - Vitamín A 8000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře zralé višně přebereme, stopky odstřihneme na čtvrtinu, na sítu propláchneme a necháme okapat. Rozdělíme do čistých sklenic a průběžně prokládáme vrstvami cukru.
 - 
                                2
Potom zalijeme rumem tak, aby ovoce bylo zcela ponořené. Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a chladném místě až do konzumace.