Sirup z čerstvých višní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 999 kcal
 - Sacharidy 174 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 174 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 349 mg
 - Vláknina 6400 mg
 - Vitamín A 6400 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé, černé višně přebereme, otrháme stopky, důkladně omyjeme a vypeckujeme. Rozmačkáme a přidámě několik rozdrcených pecek. Odložíme a při pokojové teplotě necháme 2 dny kvasit.
 - 
                                2
Poté prolisujeme a odstavíme, dokud se neusadí kal. Přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Rychle přivedeme k varu, přidáme cukr a za stálého míchání necháme rozpustit. Přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Necháme znovu projít varem a odstavíme. Rozlijeme do lahví a zavíčkujeme.
 - 
                                3
Uchováme ve studené a tmavé místnosti.