Dort s rebarborou a sněhem
Suroviny
- 150 g Mouka polohrubá
 - 125 g Máslo čerstvé
 - 125 g Cukr krupice
 - 60 g Maizena - kukuřičný škrob
 - 500 g Reveň (Rebarbora)
 - 120 g Cukr krupice
 - 60 g Med včelí
 - 20 g Mandle
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1.5 kávová lžička Citronová šťáva
 - 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Citron
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 3 polévková lžíce Marmeláda meruňková
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 45 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 147.7 mg
 - Draslík 346.4 mg
 - Vláknina 4939.2 mg
 - Vitamín A 4939.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 55.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 190 °C, dortovou formu vymažeme 10 g másla.
 - 
                                2
Mandle oloupeme, nakrájíme na lupínky a na suché pánvi lehce opražíme.
 - 
                                3
Rebarboru opláchneme, oloupeme vlákna a rebarboru nakrájíme na plátky asi 2,5 cm široké. Citron dobře omyjeme, kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu. Dvě vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
 - 
                                4
Žloutky spolu se zbylým vejcem a ostatními surovinami vypracujeme do hladkého těsta.
 - 
                                5
Hotové těsto dáme do formy, poklademe rebarborou, posypeme asi 100 g cukru a pečeme přibližně 40 minut.
 - 
                                6
Bílky s citronovou šťávou ušleháme do pevného sněhu. Dort sněhem ozdobíme podle vlastního vkusu a pečeme ještě asi čtvrt hodiny.
 - 
                                7
Upečený dort necháme ve formě zchladnout asi 15 minut, poté vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
 - 
                                8
Boky dortu natřeme zavařeninou a zdobíme mandlovými plátky.