Skvělé řezy na oslavu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1424 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 124 g
 - Sodík 58 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 193.1 mg
 - Draslík 119 mg
 - Vláknina 7370 mg
 - Vitamín A 7370 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 84.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si domácí listové těsto: v míse smícháme mouku se špetkou soli, pak do mouky nakrájíme na kostky máslo a rukou vše prohněteme. Pak do těsta budeme přilévat vodu a dále ho budeme zpracovávat. Těsto dáme na pomoučený vál a rukama ho vypracujeme tak, až bude hladké a vláčné. Vytvoříme z něj váleček, zabalíme do fólie a odložíme do lednice na 1-2 hodiny ztuhnout. Těsto před pečením znovu vyválíme na placku, kterou 2x přeložíme do tvaru čtverce, znovu ho zabalíme a dáme na 30 minut do lednice. Tento postup ještě jednou zopakujeme.
 - 
                                2
Před pečením si předehřejeme troubu na 180°. Plech vyložíme pečícím papírem. Těsto na pomoučeném válu vyválíme na obdélník o síle asi 4-5mm, z těsta pak nakrájíme pomocí radýlka 8 stejných dílů ve tvaru obdélníku. Poklademe je na plech, potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme dozlatova až zlatohněda, přibližně 20 minut. Upečené plátky těsta necháme vychladnout.
 - 
                                3
Připravíme si dva krémy. Omyté a osušené jahody rozmačkáme a rozmixujeme je. Pistácie v hlubší míse rozdrtíme nadrobno a též je tyčovým mixérem rozmixujeme. V míse dobře vymícháme krém mascarpone s moučkovým cukrem a rozdělíme ho na dvě části. Ze smetany a moučkového cukru vyšleháme tuhou šlehačku.
 - 
                                4
Jahodový krém: do jedné části krému zašleháme jahody a přimícháme 1/2 šlehačky.
 - 
                                5
Pistáciový krém: do druhé části zašleháme rozmixované pistácie a přimícháme 2/2 šlehačky. Každý z krémů zvlášť dáme do cukrářských sáčků, střídavě ozdobíme polovinu upečených obdélníků, zakryjeme je druhou polovinou obdélníků, povrch každé porce posypeme moučkovým cukrem a podáváme.