Pečený pudink z přírodních sýrů
Suroviny
- 500 g Listové těsto
 - 50 g Med včelí
 - 150 g Sýr Ricotta
 - 150 g Mascarpone
 - 150 g Čerstvý kozí sýr
 - 170 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 ks Citrony
 - 8 ks Fíky čerstvé
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 4 polévková lžíce Mandle
 - 4 polévková lžíce Med včelí
 - 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Růžová voda
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 105 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 113 mg
 - Draslík 383.5 mg
 - Vláknina 11653.3 mg
 - Vitamín A 11653.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.7 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu a vykrojíme z něj 8 stejných koleček o velikosti formiček, ve kterých budeme puding péct. Troubu předehřejeme na 150°C. Kolečka z listového těsta poklademe na plech vyložený pečícím papírem a dáme je do trouby. Pečeme přibližně 15 minut dozlatova, pak je necháme vychladnout. Teplotu v troubě snížíme na 120°C.
 - 
                                2
Na ozdobu omyjeme a osušíme čerstvé zralé fíky. Každý fík rozkrojíme na 4 díly, pokapeme je růžovou vodou a necháme je asi hodinu v lednici. Oloupané mandle rozpůlíme a odložíme do misky.
 - 
                                3
Krém: z omytého a osušeného citrónu nastrouháme do mísy jemně kůru. Přidáme k ní sýr ricottu, mascarpone, kozí sýr, med, 2 celá syrová vejce + ještě jeden bílek, smetanu, podle chuti sůl a pepř. Vše dobře promícháme do hladkého, hustého krému. Formičky naplníme krémem, dáme je na plech a do trouby. Sýrový pudink pečeme 25-30 minut při 120°C.
 - 
                                4
Na upečený pudink ve formičkách poklademe upečená kolečka z listového těsta, na ně poklademe lehké servírovací talířky a formičky překlopíme. Každou porci pudinku ozdobíme na 4 díly rozkrojeným čerstvým fíkem, posypeme mandlemi, polijeme tekutým medem a servírujeme.