Pampeliškový salát s vejci a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 192 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 427 mg
 - Vláknina 5370.8 mg
 - Vitamín A 5370.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.1 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Omyté a osušené pampeliškové listy natrháme na kousky.
 - 
                                2
Citronovou šťávu rozšleháme v salátové míse s olejem, solí a pepřem. Do zálivky vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony.
 - 
                                3
Ořechy nahrubo nasekáme, smícháme s prolisovaným česnekem a mírně nasucho opražíme na teflonové pánvi.
 - 
                                4
Do zálivky k žampionům přidáme pampeliškové listy, opražené ořechy s česnekem a vše promícháme.
 - 
                                5
Salát upravíme na talíře a každou porci ozdobíme dvěma polovinami vajec.