Jarní salát s avokádem, hráškem a chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 64 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 287.3 mg
 - Vláknina 6701.5 mg
 - Vitamín A 6701.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mladé zelené cibulky nakrájíme na kousky, očištěný květák a tykev nastrouháme, avokádo nakrájíme na proužky a syrové chřestové výhonky pokrájíme na kousky.
 - 
                                2
Důkladně opláchnutý hlávkový salát rozebereme na listy, které naaranžujeme na talíře.
 - 
                                3
Pokrájené řapíky celeru, kolečka salátové okurky ve slupce, lžičky strouhaného květáku, kousky malých zelených cibulek a kousky stonků chřestu smícháme do směsi.
 - 
                                4
Tuto směs navrstvíme na rozložený hlávkový salát. Rozloženou směs posypeme čerstvým hráškem, nasekanou petrželí, strouhanou tykví a proužky avokáda. Z neoloupaných plátků okurky se uvolní šťáva až v salátu a tím se celý salát lépe ochutí a zvlhne.