Drůbeží nádivka s kopřivami
Suroviny
- 300 g Husí maso pečené
 - 300 g Kuřecí maso pečené
 - 1 kávová lžička Pepř citronový
 - 4 ks Rohlíky bílé
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 3.5 dl Mléko plnotučné
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 - 4 polévková lžíce Kopřiva
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 756 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 162 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 328.5 mg
 - Draslík 84.6 mg
 - Vláknina 4981.2 mg
 - Vitamín A 4981.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 557 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pečené kuřecí a husí maso pokrájíme na malé kostičky a dáme je do mísy. Rohlíky pokrájíme na kostky, dáme je druhé mísy, přelijeme je mlékem, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, bílý pepř, promícháme a necháme rohlíky nabobtnat. Pak je z mléka vymačkáme a přidáme k masu.
 - 
                                2
Omyjeme petrželku, mladé kopřivy, drobně je pokrájíme a přidáme do mísy k rohlíkům a masu. Ještě přiložíme žloutky a směs dobře promícháme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do nádivky.
 - 
                                3
Zapékací mísu vytřeme máslem, nádivku rozetřeme a nádivku dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190°C. Pečeme přibližně 35 minut dozlatova. Podáváme ji teplou i studenou.