Domažlické smažené kosmatice

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Bezinkový květ
  • 1.25 dl Mléko plnotučné
  • 0.1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 248.5 mg
  • Draslík 79.3 mg
  • Vláknina 1956.3 mg
  • Vitamín A 1956.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 195.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květy černého bezu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme v sítu okapat. Silné stonky odstřihneme nůžkami.

  • 2

    Připravíme si těstíčko, do misky nalijeme mléko, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a směs rozmixujeme na husté těstíčko.

  • 3

    V pánvi si rozpálíme dostatek oleje. Květy bezu namáčíme do těstíčka, opatrně je vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova. Usmažené hned necháme okapat na papírové utěrce a servírujeme.

Komentáře k receptu