Jarní teplý chřestový salát
Suroviny
- 750 g Brambory
 - 25 g Salát Polníček
 - 25 g Baby špenát
 - 500 g Chřest zelený
 - 500 ml Voda pitná
 - 100 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule lahůdková
 - 8 ks Mozzarella
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Ocet
 - 1 polévková lžíce Kopr
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 55 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 802.7 mg
 - Vláknina 9731.5 mg
 - Vitamín A 9731.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve vydrhneme kartáčkem a dobře omyjeme nové menší brambory. Uvaříme je v osolené vodě i se slupkou. Vaříme je přibližně 10 -15 minut.
 - 
                                2
Připravíme si zálivku do sklenice s uzávěrem: očištěnou jarní cibulku pokrájíme hodně nadrobno. Stroužek česneku utřeme se špetkou soli. Do sklenice nalijeme olivový olej, bílý vinný ocet, přidáme ostrou hořčici, špetku cukru, utřený česnek a cibulku. Sklenici uzavřeme a směs důkladně protřepeme.
 - 
                                3
Omyjeme drobné lístky baby špenátu, salátu polníčku a kopru. Vodu setřepeme a nechámeje okapat. Zelený chřest omyjeme, spodní dřevnaté části odřízneme. V hrnci se sítem přivedeme vodu k varu a chřest povaříme v páře pod poklicí. Vaříme ho podle tloušťky výhonků 4 - 7 minut.
 - 
                                4
Scezené uvařené brambory (horké) rozkrájíme na poloviny a dáme do mísy. Přidáme k nim chřest, salát, špenát, kopr a malé kuličky Mozzarelly. Vše přelejeme zálivkou, zlehka promícháme a hned, ještě teplé, podáváme.