Jarní tvaroh
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 109 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 61 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 63.3 mg
 - Vláknina 1161.3 mg
 - Vitamín A 1161.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na mísu položíme jemné síto, které vyložíme čistým plátěným ubrouskem. Sójový jogurt necháme v připraveném sítu odkapávat nejméně 8 hodin, nejlépe do druhého dne. Pokud bude vzniklý tvaroh příliš tvrdý, přidáme k němu trochu ovesné smetany a dobře rozmícháme.
 - 
                                2
Do tvarohu vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. Nakonec tvaroh ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, cukrem, nasekaným koprem a pažitkou.