Meruňkový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
 - Sacharidy 159 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 159 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1297 mg
 - Vláknina 20000 mg
 - Vitamín A 20000 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme vanilkový i krupicový cukr a přivedeme k varu, následně ihned stáhneme ze sporáku.
 - 
                                2
Omyté meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a řeznou plochou je postupně naskládáme na sebe do 0,7 dl skleniček. Zalijeme připraveným nálevem. Skleničky zavíčkujeme a naskládáme do sterilizačního hrnce, do 2 třetin naplněného vodou. Přiklopíme a při 95 stupních sterilizujeme 25 - 30 minut, poté vybereme z hrnce a odložíme na chladné místo vychladnout.