Nektarinkový kompot s pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 403 mg
 - Vláknina 6800 mg
 - Vitamín A 6800 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nektarinky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvtky. Pomeranč omyjeme a nakrájíme na dílky.
 - 
                                2
Cukr vsypeme do vody a nálev chvíli povaříme, aby se cukr úplně rozpustil.
 - 
                                3
Nektarinky urovnáme do sterilizovaných sklenic a proložíme je dílky pomeranče.
 - 
                                4
Ovoce ve sklenicích zalijeme prochladlým nálevem tak, aby sahal asi 1cm pod okraj sklenic. Uzavřeme víčky krátce povařenými ve vodě a upevníme svorkami.
 - 
                                5
Sklenice vložíme do zavařovacího hrnce, přilijeme tolik vody, aby sahala do poloviny výšky sklenic a kompot zavařujeme při teplotě 80
 - 
                                6
stupňů Celsia 20 minut.
 - 
                                7
Hotové kompoty vyjmeme a necháme vychladnout. Potom teprve odstraníme svorky, které držely víčka.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                