Houbové rizoto s vepřovým masem
Suroviny
- 50 g Cibule
 - 55 g Máslo čerstvé
 - 200 g Rýže loupaná
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 225 g Vepřové maso libové
 - 500 g Houby čerstvé
 - 50 g Paprika zelená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Petržel - nať
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 1 šálek Víno bílé
 - 5 šálek Vývar drůbeží
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1071 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 1602 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 93.4 mg
 - Draslík 766.9 mg
 - Vláknina 11328.5 mg
 - Vitamín A 11328.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1496 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle zpěníme cibuli společně s česnekem. Přidáme rýži, kterou lehce osmahneme. Podlijeme bílým vínem a mícháme tak dlouho, dokud se víno nevsákne do rýže. Přilijeme vývar a vaříme tak dlouho, až je rýže krémovitá. Přibližná doba vaření je asi 20 minut podle druhu rýže.
 - 
                                2
Do uvařené rýže vmícháme vepřové maso nakrájené na nudličky, pokrájené houby, smetanu, parmezán, snítku petrželky a na kostičky nakrájenou papriku. Vše dochutíme solí a necháme asi 3 minuty uležet.