Daňčí hřbet s jablky
Suroviny
- 800 g Dančí maso
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 150 ml Víno bílé
 - 150 ml Voda pitná
 - 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Jablka
 - 1 ks Jablka
 - 0.7 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 163 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 172.8 mg
 - Draslík 618 mg
 - Vláknina 3076.9 mg
 - Vitamín A 3076.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní víno a vodu, přidáme jedno nahrubo nastrouhané jablko, které jsme oloupali a vykrojili jádřinec. Směs na mírném plameni alespoň čtvrt hodiny povaříme, osolíme a propasírujeme přes síto do čistého rendlíku.
 - 
                                2
Druhé jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec, jablko nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Poté jablko, smetanu a citronovou šťávu vmícháme do omáčky. Omáčku alespoň tři minuty povaříme.
 - 
                                3
Hřbet vykostíme, naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na rozpáleném oleji.
 - 
                                4
Daňčí plátky servírujeme přelité omáčkou.