Kdoulový aromatický likér
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
 - Sacharidy 143 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 493.5 mg
 - Vláknina 20 mg
 - Vitamín A 20 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé kdoule omyjeme, osušíme a slupky okrájíme. Kdoule v nerezovém hrnci nahrubo rozmixujeme a přendáme do velké skleněné lahve, zalijeme 60% vodkou, zakryjeme a necháme 14 dní násadu luhovat. Odložíme ji do chladna, občas promícháme.
 - 
                                2
Po 14 dnech násadu přelijeme přes skládaný filtr. 700 ml šťávy z kdoulí smícháme s 50 ml čisté jablečné šťávy, 200 ml cukrového sirupu a přidáme 50 g glukózy.
 - 
                                3
Vše důkladně promícháme a znovu přefiltrujeme, necháme ustát a naplníme do lahví.