Daňčí kapsa plněná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1347 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 289.3 mg
 - Draslík 745.6 mg
 - Vláknina 2756.7 mg
 - Vitamín A 2756.7 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z odblaněné daňčí kýty nakrájíme silnější plátky, poté do každého nařízneme kapsu, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na drobné kostičky, žampiony na plátky, v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šunku se žampiony, orestujeme, přidáme vejce, osolíme, rychle promícháme a necháme ztuhnout.
 - 
                                2
Touto směsí naplníme kapsy, které spíchneme párátky. V pánvi na oleji je osmahneme ze všech stran, přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem, ochutíme tymiánem a pečeme doměkka. Maso vyjmeme, upravíme na talíře, šťávu zahustíme jíškou, podle potřeby přilijeme vývar, zjemníme 40 g másla, provaříme a odstavíme. Maso na talířích doplníme dušenou rýží a přelijeme šťávou z pekáčku.