Hustá omáčka z dýně s anglickou slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 436 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 27.2 mg
 - Draslík 136.8 mg
 - Vláknina 5188.6 mg
 - Vitamín A 5188.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malou omytou dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka s vlákny, dýni oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Očištěnou cibuli a kvalitní prorostlou slaninu pokrájíme na kostičky. V kastrólu na olivovém oleji orestujeme slaninu dozlatova, pak ji z omastku vyjmeme a odložíme. Na tom samém omastku zpěníme cibuli, poté přidáme dýni, promícháme, přilijeme vodu, přidáme bobkový list, sůl a pod poklicí dýni dusíme doměkka přibližně 20 minut. Během dušení ji občas promícháme.
 - 
                                2
Mezitím si omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a odložíme stranou.
 - 
                                3
Z podušené dýně odstaníme bobkový list, přidáme k ní orestovanou slaninu a šťouchadlem na brambory dýni rozšťoucháme téměř dohladka. Vzniklou omáčku podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme ji posypanou petrželovou natí.