Fazolkový salát s vejci a tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 150 g Tuňák v oleji
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 129.4 mg
  • Draslík 332.5 mg
  • Vláknina 5465.8 mg
  • Vitamín A 5465.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté fazolky nakrájíme šikmo na proužky, v malém množství osolené vody je uvaříme pod pokličkou do měkka. Ocedíme je, přeložíme do mísy, pokapeme citronovou šťávou a olejem z konzervy, opepříme, necháme vychladnout.

  • 2

    Vychladlé fazolky urovnáme do středu mísy, ozdobíme tuňákem pokrájeným na plátky a obložíme dílky natvrdo uvařených vajec.

Komentáře k receptu