Salát z brokolice s kuřetem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Brokolice
  • 300 g Kuřecí maso vařené
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 10 ks Olivy černé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Martell cognac
  • 4 polévková lžíce Hrášek v mírně slaném nálevu
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 2611 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 443.8 mg
  • Vláknina 24170.4 mg
  • Vitamín A 24170.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 111.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brokolici rozebereme na větší růžice a spolu s košťálem uvaříme v páře. Brokolice nesmí být úplně měkká, jen košťál uvaříme úplně doměkka. Brokolici hned přelijeme ledovou vodou a necháme okapat. Uvařený košťál oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, růžice rozebereme na menší růžičky. Do mísy dáme brokolici i s pokrájeným košťálem, vykostěné vařené kuřecí maso bez kůže, které jsme nakrájeli na nudličky, scezený a okapaný hrášek, nahrubo nakrájená vejce uvařená natvrdo a pečlivě oloupaný a na nudličky nakrájený pomeranč a olivy nakrájené na čtvrtky. Směs zakapeme citronovou šťávou a koňakem, osolíme, promícháme a necháme vychladit.

Komentáře k receptu