Angrešt s vinnou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 g Muškátový oříšek
  • 5 g Zázvor celý
  • 10 g Citronová kůra
  • 10 g Citronová kůra
  • 300 g Angrešt
  • 130 g Cukr moučkový
  • 10 g Cukr moučkový
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Víno bílé
  • 150 ml Voda pitná
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Sirup bezinkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 186.3 mg
  • Vláknina 7952 mg
  • Vitamín A 7952 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vinnou pěnu smícháme citronovou kůru, víno, muškátový oříšek, zázvor a citrónovou šťávu. Zakryjeme a necháme přes noc v chladničce.

  • 2

    V hrnci smícháme cukr a citrónovou kůru. Přilijeme 150 ml vody a přivedeme k varu. Zmírníme oheň a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme angrešt, opět přivedeme k varu. Zmírníme oheň a vaříme 10 minut, dokud angrešt nezměkne. Poté jej dáme do mísy.

  • 3

    Sirup vaříme další 3 minuty, dokud nezhoustne. Odstavíme a necháme 2 minuty chladnout. Poté sirupem přelijeme angrešt, necháme asi 20 minut chladnout.

  • 4

    Směs na vinnou pěnu přelijeme do větší mísy, přidáme šlehačku a vyšleháme do pěny. Přisypeme práškový cukr, pečlivě promícháme. Angreštovou směs rozdělíme do skleniček a ozdobíme vinnou pěnou.

Komentáře k receptu