Třená omeleta s džemem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Marmeláda meruňková
  • 1.6 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr vanilka
  • 75 g Cukr moučkový
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 380.6 mg
  • Draslík 98.6 mg
  • Vláknina 59.4 mg
  • Vitamín A 59.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 749.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, vanilku a nastrouhanou citronovou kůru a třeme cca 15 minut. Poté přidáváme postupně po lžících studené mléko, mouku a na závěr tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Omeletovou pánev vymažeme rozehřátým máslem, vlijeme vždy lžíci těsta, rozetřeme a po obou stranách opečeme.

  • 3

    Hotové omelety potřeme zavařeninou, zatočíme, posypeme cukrem a podáváme teplé.

Komentáře k receptu